Щабът на Клинтън обвини ФБР в двойни стандарти

Щабът на Клинтън обвини ФБР в двойни стандарти
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

Предизборният щаб на Хилари Клинтън обвини ФБР, че прилага двойни стандарти спрямо кандидатите за президент на САЩ. Обвиненията идват, след като преди четири дни бюрото обяви, че преглежда имейли, които може да са свързани с приключилото през юли разследване на личния сървър на Клинтън като държавен секретар, предаде БНР.

Причина за обвиненията на кампанията на демократа Хилари Клинтън е информация, че директорът на ФБР Джеймс Коми е бил против да бъде обявено, че Русия се опитва да повлияе на американските избори в полза на кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп. Според позиция на департамента по вътрешна сигурност и разузнавателната общност от 7 октомври Москва стои зад хакерските атаки на сървърите на Демократическата партия. Коми не е бил съгласен подобна информация да бъде изнесена пред обществото, въпреки че преди дни съобщи за разследването на мейли, които може да са свързани с личния сървър на Клинтън като държавен секретар. 

През юли лично Коми обяви, че разследването срещу Клинтън е приключено и обясни, че няма основания да й бъдат повдигнати обвинения, въпреки че тя е била небрежна при боравенето с класифицирана информация и личен сървър. Хилари Клинтън призова избирателите да се фокусират върху истинските проблеми пред Съединените щати и неспособността на Тръмп да се справи с тях.

"По време на предизборната кампания видяхме как Доналд Тръмп губи хладнокръвие при най-малката провокация - когато репортер му отправи труден въпрос, когато бъде предизвикан по време на диспут, когато види някой протестиращ на предизборен митинг или когато бъде изправен пред собствените си думи. Представете си го в Овалния кабинет, изправен пред истинска криза. Представете си да ни вкара във война, защото някой е успял да го раздразни по изключително лесен начин, посочи Клинтън.

Опонентът й Доналд Тръмп обаче похвали ФБР и се надява новината да му помогне да стопи преднината на Клинтън. "Америка се измори да чака. Водим в проучванията на общественото мнение, водим в отделните щати. Това е специално. Трябва да излезете и да получим всеки глас. Шансовете не са наша страна. Излезте и гласувайте. Ще спечелим толкова категорично, че това ще бъде като Брекзит, умножен по десет"коментира той.

Клинтън водеше с около пет процентни пункта пред Тръмп в предпочитанията на избирателите преди информацията за разследването на ФБР да излезе наяве. От края на миналата седмица разликата между двамата намалява все повече, отбелязва Ройтерс. 

#Хилари Клинтън #ФБР #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »