На конференция обсъждат бизнеспрофила на Пловдив

На конференция обсъждат бизнеспрофила на Пловдив
Източник: podtepeto.com
A A+ A++ A

 

В продължение на два дни над 200 инвеститори от България, Европейския съюз, Китай, Израел, Турция, представители на финансови и юридически институции обсъждат в рамките на конференцията " Doing business" поуките от бързоразвиващия се бизнес профил на Пловдив, предаде БГНЕС.

Специален гост на конференцията бе президентът Росен Плевнелиев, участваха и вицепремиерът Томислав Дончев и председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. В много емоционална реч президентът Плевнелиев нарече успеха на Пловдив " феноменален". Добре се развива целият регион, каза той, не е само Пловдив, до него са Пазарджик, Стара Загора, напоследък и Хасково.

"От западнал средностатистически град преди седем години, днес Пловдив е феномен, а по Главната ходят хора с блеснали очи. В ръждясалите земи около Пловдив днес никнат заводи", каза Плевнелиев.

Три са основните сектора, в които се развива бизнесът на Пловдив - аутсорсинг с 33 000 работни места, автомобилостроене, представено от 110 чуждестранни компании с общо 30 000 работни места и информационни и комуникационни технологии. Кметът на Пловдив Иван Тотев припомни колебание отпреди години, когато не е било ясно кое е първото важно условие - да има подготвена работна ръка или да стъпи инвеститорът.

Днес няма спор, когато инвеститорът дойде със сериозни намерения, работна ръка се намира, каза той. По време на конференцията пред инвеститорите се представя бизнес профила на Пловдив и региона, коментират се въпросите на корпоративната социална отговорност, търсят се идеи за сътрудничество между държавата и частния сектор.

Утрешният ден участниците в конференцията ще прекарат в Тракия икономическа зона, където ще се запознаят на място с работата на две от големите чужди компании. 

#Doing Business #Пловдив #Росен Плевнелиев #Томислав Дончев #Менда Стоянова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »