Канада вдига визите за българите от 1-ви декември 2017 г.

Канада вдига визите за българите от 1-ви декември 2017 г.
Източник: Economy.bg
A A+ A++ A

 

Канада официално се произнесе за вдигане на визите за българи и румънци от 1 декември 2017г. Това бе едно от условията, поставени от двете страни за подписването на споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада (CETA), предаде БГНЕС.

Съгласно споразумението за премахване на визите, подписано преди 10 дни с България и Румъния, канадското правителство от 1 май ще въведе частично премахване на визи за български и румънски граждани, които могат да бъдат допуснати. От тази дата българи и румънци, които са посещавали Канада през последните 10 години или имат валидна неимигрантска виза за САЩ, ще могат да влизат на канадска територия без виза.

Канадското правителство обаче си запазва правото да наложи отново изискване за визи за румънци и българи, ако се наблюдава тенденция на неравномерно увеличаване на миграционните тенденции. Канадският министър Маккалъм подчерта, че страната му си сътрудничи тясно с Румъния и България и ще продължи да работи за отпадане на визите, така че то да бъде трайно. 

#CETA #визите #Румъния #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"