Сирийската общност благодари на Младенов, че изгони посланика на Сирия

Сирийската общност благодари на Младенов, че изгони посланика на Сирия
Според писмото до министъра „България всеки ден доказва, че е готова да подаде ръка и да бъде обещаващ партньор на новите демокрации в арабския свят". Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Сирийската общност се събра пред сградата на Министерство на външните работи и издигна плакати в знак на признателност към България и отстояваната от външния министър позиция в подкрепа на хилядите жертви на режима в Сирия.

Това се случи след изпратената официална нота от министъра на външните работи Николай Младенов, уведомяваща изпълняващия длъжността посланик на Сирия в страната Салах Сукар, че трябва да напусне България, предаде Дарик радио.

Връчено бе и благодарствено писмо. В него Сирийската общност благодари на министъра също така и за осъждането на последното клане в град Хула и координирането на помирението на сирийската опозиция.

Според писмото до министъра „България всеки ден доказва, че е готова да подаде ръка и да бъде обещаващ партньор на новите демокрации в арабския свят".

Същевременно, „подкрепяйки нашата борба за свобода и демокрация, страната доказва, че е вярна на европейските си принципи за свобода и равенство", пише още в писмото.

Сирийската общност изказва и своята признателност към българската държава като цяло, тъй като в настоящата тежка за един далечен народ ситуация, България излезе напред и пое миротворческото лидерство.

„За всички сега е видно, че България има безценен исторически, политически и културен потенциал, който ръководен от личности като министър Младенов ще я отведе далеч, заемайки стратегическо мястото на картата на света", заявяви още сирийската общност в България.

#Сирия #България #Министерство на външните работи #министър на външните работи #Николай Младенов #Салах Сукар #Хула

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"