Методиев: Не ме питаха дали съм съгласен за кандидатурата на Орешарски

Методиев: Не ме питаха дали съм съгласен за кандидатурата на Орешарски
Източник: Flashnews
A A+ A++ A

В ДПС няма спуснати парашутисти, има избор от всички членове и симпатизанти. Така депутатът Александър Методиев обясни решението на движението да подкрепи Пламен Орешарски на президентските избори, предаде бТВ.

„Не ме питаха мен лично съгласен ли съм, в партията се гласува по съвест на Централен съвет. Единодушно Пламен Орешарски беше избран за кандидат-президент на България”, каза още народният представител. Според него експремиерът е „най-подготвеният” за поста.

Запитан колко ще вземе ДПС на първи тур, Методиев отговори, че не е по прогнозите. "Смятам, че ще имаме по-голям процент, отколкото на местните и парламентарни избори”. По думите му в партията се надяват Орешарски да отиде на балотаж.

Депутатът, известен с прякора Бат Сали, защити стипендиите за ромски ученици: „Не е разделяне на дечицата, това е един стимул”.

„Нашите хора винаги отстояват, че българският език е майчин и би трябвало да бъде така. Нашите ромчета също са български деца – не са еврейски, не са пакистански, не са никарагуански”, подчерта Методиев.

По думите му в Самоков 80-85% от ромските деца ходят на училище, а тази година даже близо 20 от тях записали висше. Тези, които оставали извън класните стаи, отпадали заради лошите условия и бедността на семействата им: „Ако аз Ви оставя една седмица да живеете в условията, в които живеят нашите хора, да Ви вържат с окови и вериги, ще ги разкъсате”.

#ДПС #Александър Методиев #Пламен Орешарски #Бат Сали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници