Блокада на "Орлов мост" за концерта на Слави. Изкарват и цивилни полицаи

Блокада на "Орлов мост" за концерта на Слави. Изкарват и цивилни полицаи
Източник: Novini.bg
A A+ A++ A

Блокада на района около „Орлов мост” в столицата заради концерта на Слави Трифонов. Повод за събитието е инициирания от него и екипа му референдум, който ще се проведе следващата неделя заедно с избора на президент.

Началото ще бъде точно в 19.00 часа, а концертът ще бъде на бул. „Цариградско шосе” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”. Сцената ще бъде разположена веднага след „Орлов мост“, с лице към х-л „Плиска“, предаде Нова тв.

През целия ден до 8.00 часа в неделя ще е затворен участъкът от „Цариградско шосе” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”. От 12.00 до 24.00 часа ще е затворено движението по бул. „Цар Освободител” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Васил Левски”.

От 15.00 до 00.00 часа движението по  бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. „Ген. Гурко” и ул. „Оборище”, както и локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П .К.Яворов”. При необходимост и по преценка на полицията може да бъдат затваряни и други пътни участъци.

Промени в маршрутите ще има по отношение на тролейбусни линии № 4, 5, 8 и 11 и автобусните линии № 9, 72, 75, 76, 84, 94, 204, 213, 280, 306, 505 и 604. Нормалното движение на всички тролеи и автобуси ще бъде възстановено в неделя в 8.00 часа.

За автобусите, преминаващи през бул. „Драган Цанков” и бул. „Пейо Яворов”, ще се разкрият нови спирки.

„Придвижването основно трябва да стане през ул. „Иван Асен” и преките, които извеждат на бул. „Цариградско шосе”. Гражданите могат да минат и през Борисова градина от страната на Националния стадион. На всички места ще бъдат изградени филтровъчни пунктове на полицията, на които ще присъстват и охранители на организатора, както и доброволци на Столична община, които ще се грижат за обществения ред”, обясни старши комисар Младен Маринов.

Целият ресурс на Столичната дирекция на полицията е ангажиран за мероприятието. Освен униформените полицаи, ще има и много цивилни полицаи, които ще наблюдават за наличието на лица с неадекватно и съмнително поведение, поясни още Маринов.

Ще има 22 пункта, където полицаите ще следят да не се допускат хора с обемисти багажи и във видимо нетрезво състояние. За проверки за евентуални взривни устройства ще бъдат ангажирани служители на специализирания отряд за борба с тероризма. Полицаи с коне и кучета ще обикалят в Борисовата градина. Засилено полицейско присъствие ще има в целия град.

#Орлов мост #Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »