Плевнелиев следял ситуацията в Перник от чужбина

Плевнелиев следял ситуацията в Перник от чужбина
Росен Плевнелиев се срещна и разговаря с директора на Геофизичния институт към БАН д-р Николай Милошев. Снимка: „Новинар“
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев е следял ситуацията след земетресението в Перник от чужбина, а в четвъртък ще посети и засегнатите райони.

„Още от Исландия следим процеса на земетресенията, президентът не е изпълнителната власт“, заяви Плевнелиев в отговор на въпрос защо чак сега ще посети пострадалия от силното земетресение на 22 май Пернишки район, предаде БГНЕС.

„Срещнах се с министър-председателя, който ми обясни лично какви мерки са предприети, бях във връзка с отговарящите за Кризисния щаб, утре ще посетя Перник, където ще има заседание на щаба и ще се запозная на място с обстановката“, обясни президентът.

Росен Плевнелиев се срещна и разговаря с директора на Геофизичния институт към БАН д-р Николай Милошев.

Милошев показа на държавния глава карта на земетресенията, случващи се на Балканския полуостров и сайта на Европейския сеизмологичен център.

По време на разговора между двамата алармената система в БАН, която отчита земните трусове, се включи и регистрира земетресение с магнитуд около 3 по скалата на Рихтер с епицентър районът край Солун.

Д-р Милошев обясни, че няма място за паника. Президентът също потвърди неговите думи, че паниката е най-лошият съветник на хората в създалата се ситуация.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Президент на България #Перник #земетресение #Николай Милошев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"