За осма поредна учебна година EVN България провежда програмата си за обучения по енергийна ефективност в училищата

За осма поредна учебна година EVN България провежда програмата си за обучения по енергийна ефективност в училищата
Източник: Noinite.bg
A A+ A++ A

Програмата „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“ се провежда през учебната 2016/17 г. общо в 57 училища за над 10 800 ученици. EVN България осъществява за осма поредна година обучение на ученици в разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата.

EVN България организира „енергийни уроци” в училища от всички 9 административни области, които се обслужват от EVN България – Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик. През 2016/17 г. програмата включва обучения за общо над 10 800 ученици от 491 паралелки от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас в общо 57 училища. Занимателните уроци „Часът на Иви и Енчо” се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Часа на класа.

За целите на обучението EVN България разработва и безвъзмездно предоставя одобрени от Министерство на образованието и науката (МОН) материали, полезни и занимателни подаръци за учениците и класа. И тази година в рамките на инициативата EVN България ще проведе различни конкурси с награди за участниците. През изминалата учебна 2015/16 г. първо място в конкурса за четвъртокласниците за изработване на макет на Екоград беше спечелен от НУ „Христо Ботев“ (Пловдив) и ОУ „Св. Климент Охридски“ (гр. Крън, обл. Стара Загора), а техни подгласници бяха ОУ „Елисавета Багряна“ (гр. Сливен) и ОУ „Хр. Смирненски“ (гр. Раковски).

Целта е учениците по класове да представят идеи за екологичен град, в който потреблението на енергия и вода е енергийно ефективно, разумно и екологично. Победителите в конкурса печелят големите награди - спортна площадка в училището или мерки за подобряване материалната база на училището. Инициативата на EVN България е одобрена от МОН и се осъществява в партньорство с регионалните инспекторати по образование (РИО).

EVN България стартира обученията по енергийна ефективност в училищата през 2009 г., като до края на учебната 2016/17 г. общо над 23 600 ученици ще са преминали обучения за разумно използване на природните ресурси. Програмата за обучение „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология” е част от корпоративната социална отговорност на дружеството. Инициативата изразява ангажимента на компанията към обществото и околната среда. Цел е изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда.

 

#EVN

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »