Кралев: ММС ще финансира спортната зала на Станка Златева

Кралев: ММС ще финансира спортната зала на Станка Златева
Източник: www.novsport.com
A A+ A++ A

 

Министерството на младежта и спорта ще отпусне 631 000 лв. за изграждане на първи етап на спортна зала по борба в Сливен по проект на клуба на Станка Златева. Това обяви на пресконференция в Сливен министърът на младежта и спорта Красен Кралев. В пресконференцията участваха още кметът на града Стефан Радев и Станка Златева, предаде БГНЕС.

По проект залата ще бъде изградена в парк „Юнак“ в града и ще се използва за тренировъчна дейност по борба. Общата застроена площ на залата е 1250 кв.м. В нея ще има два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа. Ще бъдат изградени тренировъчни съблекални за мъже и жени, складови помещения за спортния инвентар, както и треньорски офиси и санитарни възли. Новата спортна зала ще допринесе за популяризирането на борбата и ще даде възможност на повече деца и младежи да тренират този спорт.

Тя ще бъде подходяща за провеждането на подготвителни лагери на националните отбори за кадетки и девойки. Освен това в нея ще могат да се организират и администрират състезания, семинари и спортни срещи. Съвместно с училищата ще бъде подпомогнато развитието на училищния спорт и откриването на талантливи млади спортисти.

"След изграждането на големи спортни зали като Арена Армеец, Колодрума, Булстрад Арена, Арена Бургас, които са на много високо европейско ниво, политиката ни е насочена към реконструкцията на съществуващите съоръжения и към изграждане на по-малки тренировъчни зали", каза министър Красен Кралев. "В момента имаме дефицит при залите за подготовка, затова с огромно удоволствие подкрепихме проекта на Станка Златева", допълни той. По думите на министъра новата зала е в плановете на федерацията по борба за реформа в спорта и ще бъде един от 6-те национални центрове, в които ще се провежда подготовка и състезания от вътрешния календар. "Надяваме се по този начин да върнем старата слава на българската борба", каза министърът.

"Благодаря на министерството, че подкрепи проекта за изграждане на нова зала по борба и на Община Сливен, че предостави терен, защото без тази помощ проектът нямаше да се осъществи", каза сребърната медалистка от Лондон Станка Златева.

Министерство на младежта и спорта открива процедура за възлагане на обществена поръчка „публично състезание“ за избор на изпълнител за изграждането на залата по борба. Процедурата ще бъде обявена в началото на следващата седмица. Това не е първата голяма инвестиция от спортното министерство в Сливен. През 2011 г. ММС отпусна средства в размер на 222 000 лв. за реконструкция на покритата лекоатлетическа писта в Спортен комплекс „Сливен”, а през 2015 г. 93 000 лв. за газификация на същата зала.

След пресконференцията министър Кралев и кметът на Сливен Стефан Радев наградиха с почетни медали сливенски спортисти с призови класирания през годината. 

#Станка Златева #ММС #Красен Кралев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »