Победа в България: Британци си върнаха ключовете от собствеността си

Победа в България: Британци си върнаха ключовете от собствеността си
Снимка: dariknews
A A+ A++ A

От Daily Mail; Превод: dariknews

След серия от съдебни битки, заплахи и арести двугодишният спор на британците, инвестирали пари в апартаменти в България, най-накрая приключи с успех за тях.

70-те инвеститори вече имат достъп до жилищата си и са получили нотариалния акт за тях. Те са платили 6 милиона лири за имотите.

Победата се смята за толкова значима, че най-висшият британски дипломат в България ще присъства на победоносно парти следващия уикенд в комплекса Четири сезона в Банско (там се намират жилищата, за които се водеха делата – бел. р.).

70-те британски собственици не можеха да стигнат до апартаментите си, след като влиятелен местен бизнесмен пое контрола над целия комплекс и отказа да им връчи ключовете.

Британците се обърнаха към правораздавателните органи, но в серия съдебни дела техните искания бяха игнорирани.

Финансовият съветник Пол Хесъл, от Хоршам, в Западен Съсекс, който два пъти беше арестуван от българската полиция по време на опитите на британците да получат достъп до апартаментите си, заяви:

„Според британския консул в София това е първият случай, в който британски жертви на имотни измами в България са се обединили и са спечелили делото си".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от България: поглед отвън
Последно от България: поглед отвън

Всички новини от България: поглед отвън »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"