Франция експулсира посланика на Сирия в Париж

Франция експулсира посланика на Сирия в Париж
Държавният глава на Франция уточни, че експулсирането на сирийския посланик Ламиа Шакур ще се случи „днес или утре“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Франция ще експулсира посланика на Сирия в Париж в отговор на зверското избиване на над 100 души миналата седмица в сирийски град Хула, заяви френският президент Франсоа Оланд.

Държавният глава на Франция уточни, че експулсирането на сирийския посланик Ламиа Шакур ще се случи „днес или утре“, предаде bTV, позовавайки се на АФП.

В допълнение, Франсоа Оланд обяви намеренията на Париж Франция да е домакин в началото на юни на среща на Приятелите на сирийския народ.

По-рано във вторник Австралия обяви, че е обявила двама сирийски дипломати от мисията в Канбера за „персона нон грата“ и им дава 72 часа да напуснат страната.

Според информацията става въпрос за посланика на Сирия в Австралия Джаудат Али и друг дипломатически служител.

Към дипломатическата блокада се присъединиха Великобритания и Германия, които също обявиха намеренията си да експулсират висши сирийски дипломати от своите столици.

Рим и Отава също съобщиха, че ще обявят за „персона нон грата“ дипломатите и персонала на сирийските дипломатически мисии в Италия и Канада.

#Франсоа Оланд #Президент на Франция #посланици #експулсиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"