Гришо се класира без проблеми на четвъртфиналите в Стокхолм

Гришо се класира без проблеми на четвъртфиналите в Стокхолм
Източник: Мениджър
A A+ A++ A

 

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира безпроблемно за четвъртфиналите на тенис турнира на твърда настилка в Стокхолм, Швеция. Българинът, който е поставен под №2 в схемата, стартира директно от втори кръг, където победи 234-ия в света Юрген Зоп от Естония с 6-3, 6-2 за 72 минути игра, предаде БГНЕС.

Първият сет започна доста равностойно, като двамата тенисисти печелеха своите подавания. В началните минути Зоп демонстрира много стабилна игра от основната линия и рядко допускаше непредизвикани грешки. От своя страна българинът също бе много солиден, особено на свой сервис.

Първата възможност за пробив дойде в шестия гейм и бе в полза на Димитров. Неговият съперник обаче показа хладнокръвие и удържа подаването си. Отличната игра на първата ни ракета все пак се увенча с успех и той проби Зоп за 5-3, а след това на свой сервис спечели сета с 6-3.

Вторият сет отново започна много равностойно. Димитров спечели подаването на своя противник за 2:1, но след това трябваше да спасява четири точки за пробив. Все пак хасковлията затвърди преднината си и поведе с 3-1. До края на сета Григор даде само още един гейм на Зоп и така очаквано се класира за следващата фаза.

За място на полуфиналите шампионът от 2013 година ще срещне Кевин Андерсън от ЮАР, който се наложи над американеца Раян Харисън със 7-6 (8), 6-4. 

#Григор Димитров #Стокхолм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »