Откриха лекарство срещу шопинг манията

Откриха лекарство срещу шопинг манията
Тестове доказват, че след приема на таблетките жените прекарват по-малко време по магазините и харчат по-малко пари за ненужни дрехи и козметика. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Хапче за Алцхаймер ще помага на пристрастените към шопинга жени да се отърват от вредния навик да разграбват модните бутици.

Лекарство, предназначено за лечение на болестта Алцхаймер, може да помогне за намаляване на натрапчивата нужда от пазаруване, пише БГНЕС.

Тестове доказват, че след приема на таблетките жените прекарват по-малко време по магазините и харчат по-малко пари за ненужни дрехи и козметика.

Четири на всеки пет жени страдат от мания за пазаруване, сочи проучване, публикувано в британски медии. Техният проблем не е просто налудничавият импулс да купуват, но и нуждата да вземат неща, от които нямат нужда и не могат да си позволят.

Лекарите провели серия от тестове с лекарството, наречено „мемантин“, което обикновено се предписва на пациенти, страдащи от Алцхаймер.

Резултатите от клиничните изследвания са показали, че след осем седмици мъжете и жените, приемащи хапчетата, намаляват времето, прекарано в шопинг, както и парите, които прахосват за покупки.

#Алцхаймер #хапче #пазаруване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"