Сергей Шойгу: От днес се прекратяваме въздушните удари в Алепо

Сергей Шойгу: От днес се прекратяваме въздушните удари в Алепо
Източник: Nnm.me
A A+ A++ A

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че въздушните удари срещу терористите в сирийския град Алепо се прекратяват от днес. Това изявление идва часове след като Москва и Дамаск обявиха хуманитарна пауза в четвъртък за Алепо, предаде БНР.

Целта на по-ранното прекратяване на въздушните удари над Алепо от страна на руската и сирийската авиация е необходимостта да бъде организирана сигурността по извеждането на мирното население от сирийския град, което трябва да стане по шест коридора. Според военния министър Шойгу, приоритет ще бъде гарантирането на евакуацията на болните и ранените от източната част на Алепо. 

Преди началото на хуманитарната пауза, която снощи обяви на извънреден брифинг високопоставеният руски военен генерал-лейтенат Сергей Рудской, водещо ще бъде и безпрепятственото извеждане на бойците от терористичната групировка "Джабхат Ан Нурса" от Алепо в два коридора.

Същевременно руският министър на отбраната Сергей Шойгу не уточни до кога се прекратяват ударите над северозападния сирийски град, като използва повода още веднъж да призове държавите от Близкия изток и Арабския залив, които имат влияние върху терористичните групировки, да прекратят своите действия и да напуснат града.

#Сергей Шойгу #Алепо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »