На официална церемония Музеят на спорта отвори врати в Русе

На официална церемония Музеят на спорта отвори врати в Русе
Източник: БНР
A A+ A++ A

 

Музей на спорта бе открит официално днес в многофункционалната зала „Булстрад Арена“ в Русе, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Лентата прерязаха министър Красен Кралев, кметът Пламен Стоилов, голямата лекоатлетка Анелия Нунева и брат й, депутатът Пламен Нунев, предаде БГНЕС.

„Русе е град, който е дал изключително много герои в българския спорт. Световни, олимпийски, европейски шампиони, които са повод за вдъхновение от страна на младите хора. Най-важното е това - примерът на Анелия Нунева, на Христо Марков, на Любо Ганев, на Веско Топалов, на Валентин Йорданов, на Таню Киряков, на Силвия Митева, на Мирослав Кирчев, техният пример да бъде вдъхновение за нашите деца, да се влюбят в спорта и да практикуват любимия си спорт“, каза Красен Кралев.

В експозицията са представени много снимки от фонда на Държавен архив-Русе, свързани с развитието на спорта през годините. Отделено е внимание както на колективните спортове, така и на най-изявените русенски състезатели. Показани са купи и медали, спортни екипи и плакати. Предстои музейна сбирка да се обогатява и разширява.

#Русе #Красен Кралев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"