Румен Петков: Печелившата кандидатура на балотаж срещу Цачева е Ивайло Калфин

Румен Петков: Печелившата кандидатура на балотаж срещу Цачева е Ивайло Калфин
Източник: OFFNews.bg
A A+ A++ A

Печелившата кандидатура на балотаж срещу Цецка Цачева е Ивайло Калфин. Това каза пред журналисти зам.-председателят на АБВ Румен Петков, предаде Фокус.

По думите му това показват допитвания от различни агенции. „Друг избор ще потвърди статуквото. Много е важно на първи тур всички хора, които искат действително да върнем държавността, институционализма в президентството, да направят своя разумен избор, който дава перспектива на държавата”, обясни Петков. „Той има такова международно признание, каквото за съжаление друг ефективно действащ български политик няма. Той не е изправен пред избора на живота си. Той го прави заради България, отечеството си и хората, които искат да се промени нещо в добра посока”, добави още той.

Според Петков няма никакво съмнение, че във всички проучвания Калфин е оценяван като нужния държавник. „Много е важно обществото да разбере, че трябва да спрем с анализа на нашите държавници, когато им приключи мандатът, а да го направим преди да започне, т.е. когато избираме. Днес да изберем този, който ни трябва, този, който ще върне държавността. Това е Ивайло Калфин”, заяви Петков. Той посочи, че се коментира в общественото пространство, че трябва да се даде възможност за дебат между кандидатите за президенти Цецка Цачева и ген. Румен Радев.

„Ген. Румен Радев чий кандидат е? Срам го е да бъде кандидат на БСП. Разбирам, бил съм в БСП, познавам ръководството поименно и на документи, и персонално. Разбирам срама на този сиромах”, допълни Петков.

#Цецка Цачева #Ивайло Калфин #Румен Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"