Пакистанци осъдени на смърт, че са танцували заедно на сватба

Пакистанци осъдени на смърт, че са танцували заедно на сватба
Племенните закони в Пакистан забраняват на мъже и жени да се смесват по време на сватби и други празненства. Снимка: Getty Images/Guliver Photos, Архив
A A+ A++ A

Четири жени и двама мъже бяха осъдени на смърт от религиозен племенен съд в северната част на Пакистан за това, че са пели и танцували по време на сватбена церемония.

Религиозните власти в планинския регион Кохистан, разположен на около 170 км от столицата Исламабад, взели решението си, след като гледали запис, направен на мобилен телефон, на който се виждали шестимата осъдени да се забавляват заедно по време на сватба, посочва bTV.

Племенните закони в Пакистан забраняват на мъже и жени да се смесват по време на сватби и други празненства.

АФП цитира полицейски източници, според които официалните пакистански власти правят всичко необходимо за спасяването на осъдените.

Същите източници уточняват, че по всяка вероятност става въпрос за вражда между две съседни села, заради която е бил направен видеозаписът, за да навреди на „доброто име“ на участвалите в церемонията.

Комисията за човешките права в Пакистан посочва, че за 2011 г. в страната са били убити 943 жени и момичета по обвинения че са опетнили честта на семействата си.

#Пакистан #сватба #смърт #Исламабад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »