Героят, спасил давещо се дете, не е българин

Героят, спасил давещо се дете, не е българин
Мъжът, чиято саможертва трогна британците и те го нарекоха „героят Х“, и млада жена от малкото градче Гилдфорд влезли в морето, за да помогнат на момичето, което било погълнато от вълните. Снимка: Impact Press Group
A A+ A++ A

Мъжът, който се удави, спасявайки 4-годишно момиче на плажа Уест Уитъринг в Западен Съсекс, Великобритания, и за когото се предполагаше, че е българин, се оказа от лондонския район Сътън, съобщава temadaily.bg.

Историята за анонимния гeрой-българин, спасил четиригодишно момиче от удавяне, тръгна от първа страница на таблоида „Сън“.

Двамата автори на репортажа от плажа в Уест Уитъринг – Стивън Мойс и Алекс Уест, цитират 50-годишния адвокат Ричард Пайс, който бил наблизо до мястото на инцидента и им казал буквално: „Спасителите се опитваха в продължение на 40 минути да спасят мъжа, но не успяха. Те предполагат, че мъжът е българин и е бил на плажа с момиче“.

Това е всичко, което се знае за тайнствения спасител. В понеделник медиите във Великобритания хвърлиха повече светлина и преди три часа сайтът manchesterwired опроверга версията за българския героизъм, предаде БГНЕС.

Сайтът цитира съобщение на полицията в Съсекс, където се уточнява, че мъжът е действително на 32 години (имаше версия, че е бил на 25 години), но за момента семейството му от Сътън „не желае неговата самоличност да бъде разкрита“ – се казва дословно в съобщението на полицията.

Мъжът, чиято саможертва трогна британците и те го нарекоха „героят Х“, и млада жена от малкото градче Гилдфорд влезли в морето, за да помогнат на момичето, което било погълнато от вълните.

Той успял да хване давещата се и да я предаде на жената зад себе си, а тя извадила детето на брега при родителите му.

„За жалост, след това самият младеж не е успял да достигне брега и тялото му бе извадено в безсъзнание“, обясняват от полицията в Съсекс.

„Въпреки усилията на спасителните служби да го върнат към живота, той бе обявен за мъртъв още на мястото на инцидента“, се казва още в съобщението.

Спасеното момиче е било на плажа заедно със своето семейство и е от северозападната част на Лондон. Младата жена от Гилдфорд също е била със семейството си. Тримата не са се познавали.

Първоначално се смяташе, че загиналият е на 25-години и е от български произход. Източник на тези твърдения бяха очевидци, присъствали на трагичната сцена.

#Съсекс #Великобритания #Сътън #герой #Лондон #удавяне #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници