Плевен с надежди да стане център за китайски внос в Европа

Плевен с надежди да стане център за китайски внос в Европа
Очаква се китайски бизнесмени да посетят Плевен, за да им бъде предложен терен за базата, уточни заместник-кметът на града. Снимка: Уикипедия
A A+ A++ A

В Плевен може да бъде изградена база за разпространение на китайски стоки в цяла Европа, съобщи заместник-кметът на общината Антон Босилков в понеделник, цитиран от БТА.

Идеята била обсъдена при посещението в Китай на водената от Босилков делегация на общината. Предложението е от китайска страна на побратимения на Плевен град Янчуан в община Чунцин, допълва „Медиапул“.

Очаква се китайски бизнесмени да посетят Плевен, за да им бъде предложен терен за базата, каза Босилков. Домакините му от Китай са заявили, че тяхната страна предвижда да инвестира 10 милиарда долара в Европа, от които около 1.6 милиарда – в България.

Китайците проявявали интерес към българското винопроизводство, производството на слънчоглед и рафинирането на олио.

По време на визитата си делегацията на община Плевен е представила по време на фестивал възможностите, които предлага градът за туристически бизнес.

Освен китайски туроператори интерес към предложението са проявили и туроператори от Русия и Канада.

Плевен ще бъде посетен през тази година от две китайски бизнес делегации – в средата на юни и през декември, уточни Босилков.

#Плевен #Европа #Китай #Русия #Канада #Антон Босилков #заместник-кмет #Чунцин #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"