ВМС ще проведат учение PASSEX с участието на френски военен кораб

ВМС ще проведат учение PASSEX с участието на френски военен кораб
Източник: armymedia.bg
A A+ A++ A

Съвместно учение PASSEX с участието на френски военен кораб и българските Военноморски сили (ВМС) ще се проведе на 15 октомври в акваторията на Черно море, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната, предаде Фокус.

Военният кораб от състава на Военноморските сили на Република Франция „Промие Метр Л’ер” (FS Premier Maitre L’Her) е на неофициално рутинно посещение от 12 до 15 октомври във варненското пристанище. Командир на кораба е капитан-лейтенант Никола де Буве. В учението ще участват още фрегатата “Смели” от българските ВМС с командир капитан II ранг Борислав Великов и вертолет „Пантер” от Морската вертолетна авиобаза „Чайка”. 

По време на учението ще се отработят елементи по тактическо маневриране, противовъздушна отбрана, отразяване на атаките на надводен противник, приемане и предаване на леки товари и поща и трансфер от хеликоптер.
Ученията от типа PASSEX се провеждат с чуждестранни кораби при техните визити в български пристанища или при преминаване в близост до бреговете на Република България, при изявено желание на страните.

#PASSEX #ВМС #Промие Метр Л’ер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »