160541 статии       |       372 интервюта       |       1513 снимки       |       38115 абоната       |      
USD 1.68781| EUR 1.95583| GBP 2.19023|
In English На русском
София
18°
Пловдив
22°
Варна
20°
Вход Форум

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитТурция

Размер на шрифта:   

Масирани проверки за разпространение на течни горива в търговски обекти

13 октомври 2016, четвъртък / 16:33; Коментари: 0
Send to Kindle
Масирани проверки за разпространение на течни горива в търговски обекти
NewsInTheCity.bg

 

Широкообхватен контрол на търговски обекти за разпространение на течни горива е извършен на 11 октомври. Действията за ограничаване и пресичане на ДДС измамите с енергийни продукти и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които несъответстват на утвърдените стандарти, са проведени под координацията на Междуведомствения център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари в ГДБОП, съобщи БГНЕС.

В проверката са участвали служители на Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Националната агенция за приходите, инспекциите са обхванали бензиностанции и газоснабдителни станции на територията на столицата и четири области в страната.

На обект в Перник експерти от Метрологичната агенция са спрели от експлоатация съд с пропан-бутан, работещ под налягане, с максимално запълнен капацитет, който не е преминал задължителна проверка. Открита е и автоцистерна, ползвана като резервоар за допълнително захранване на газовите съоръжения и инсталации с газ. Припомняме, че месец по-рано бе установен аналогичен случай при проверка на обект в столицата. Към момента Координационният център разширява информацията по двата случая, с оглед установяване на данни и доказателства за дейност, свързана с отклоняване на плащането на акциза върху горивата.

В хода на спецоперацията Приходната агенция е гарантирала събирането на текущи данъчни вземания от рискови търговски дружества, като е наложила обезпечение на 90 000 литра гориво и е иззела оборотни средства. За различни законодателни нарушения експерти от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са съставили 5 акта за установени административни нарушения и 4 протокола за задължителни предписания. Взети са проби от разпространяваните енергийни продукти, които предстои да бъдат подложени на лабораторно изпитване. Санкции са наложени и за нарушения на изискванията за пожарна безопасност на някои от проверените обекти.

ђеклама:
» Абонирай се безплатно за НОВИНИТЕ всеки ден
Разпечатай | Изпрати | Коментирай | Абонирай се за дума
» Напиши статия и ти
Тагове:
Реклама:
Реклама:
Няма мнения по темата

Публикувайте отговор »

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО