Руски собственици бити в Слънчев бряг

Руски собственици бити в Слънчев бряг
Тримата руснаци потърсили помощ в бургаската болница след схватка с представители на фирмата, управляваща комплекса, в който притежавали апартаменти. Снимка: e-burgas.com
A A+ A++ A

Руснаци, собственици на апартаменти в затворен комплекс в Слънчев бряг, съдят местната управа за нанесен над тях побой.

Тримата руснаци потърсили помощ в бургаската болница след схватка с представители на фирмата, управляваща комплекса, в който притежавали апартаменти.

Оказва се, че това не е първият подобен случай - миналото лято англичани с апартаменти в луксозен комплекс в Поморие се оплакаха от физически и психически тормоз. Подобен скандал имаше и в комплекс край Равда, припомня bTV.

До саморазправата се стигнало, след като руснаците изразили недоволство, че общите части в комплекса са в лошо състояние и не се поддържат. Те решили вместо да плащат на управляващата фирма, да направят собствен съвет.

„Аз си плащам навреме за поддръжка, а досега никой не е дошъл нещо да почисти или да поправи. Имаше половин метър боклук след зимата. Има счупени стъкла. На една от стаите дори беше разбита врататa“, оплака се Олга Герасимова.

Семейството на Алексей Беляев е платило близо 50 000 евро за апартамент от 40 квадрата, а в момента се налага да живее на квартира.

„Няма ток, нямам и вода. Без ток може някак си, но без вода - извинете, не можеш да се измиеш, няма елементарни санитарни условия. Тук е невъзможно да се живее! Фактически мен са ме лишили от моята собственост“, обясни Алексей Беляев.

Мениджърът на управляващата комплекса фирма Тихомир Тодоров отвърна на обвиненията със свои такива. Според него двамата руски граждани собственоръчно са махнали водомерите си.

Алексей, както голяма част от собствениците, няма сключен договор с фирмата за поддръжка на комплекса. Това пък се оказва ябълката на раздора.

„Те отказват да подпишат договор за поддръжка. Затова и събрахме Общото събрание, за да може на базата на него, да се търси съдебна отговорност на тези лица“, каза още Тихомир Тодоров. Общото събрание обаче прераснало в побой, а управата викнала подкрепление от биячи.

„Когато поисках да си взема документите, изведнъж се нахвърли охраната и започна да ни бие“, каза Дмитрий Барабаш - един от пострадалите. Още няколко човека са били удряни в разразилото се меле.

От полицията в Несебър потвърдиха, че срещу двама от биячите са повдигнати обвинения за хулиганство и нанасяне на леки телесни повреди. По случая е образувано досъдебно производство. Руснаците обаче са решени да заведат дело и в собствената си страна.

През последната година скандалите с чужденци, купили апартаменти в комплекси по морето, са зачестили.

В повечето случаи жилищата са продадени на „зелено“ при бума на строителството по морето, а проблемите започват, когато собствениците решават да ги ползват.

#дело #побой #комплекс #апартаменти #Слънчев бряг #руснаци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници