Гърците не искат да подписват нищо

Гърците не искат да подписват нищо
Андонис Самарас от консервативната Нова демокрация заяви, че подкрепата, която оказа миналата седмица на правителството за реформите е достатъчен ангажимент. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Партия Нова демокрацияподчерта на срещите днес с МВФ и ЕС, че отказва да се ангажира писмено по плана за икономии, което е задължително условие, за да може страната да получи финансова помощ.

В изявление за гръцка телевизия Андонис Самарас от консервативната Нова демокрация заяви, че подкрепата, която оказа миналата седмица на правителството за реформите е достатъчен ангажимент, съобщи БГНЕС, цитирайки АФП.

Той направи изявлението след разговори с ръководителите на Тройката кредитори на страната – ЕС, ЕЦБ и МВФ, които от вчера са в Атина.

Представителите на международните институции разговаряха вече с министъра на финансите Евангелос Венизелос и с премиера Лукас Пападемос, който е бивш вицепрезидент на ЕЦБ, а от 11 ноември оглавява гръцкото правителство.

Министрите на финансите от еврозоната поискаха писмен ангажимент от гръцкото правителство за прилагането на мерките за икономии и структурните реформи, преди изплащането на жизненоважните за Атина 8 милиарда евро до средата на декември.

Тройката се срещна и с бившия премиер Георгиос Папандреу, който е лидер на партията ПАСОК – другия важен член на правителствената коалиция

Поул Томсен, директор на МВФ за Европа и водач на делегацията, отказа коментар за изхода от разговорите.

И Георгиос Карацаферис от крайно дясната партия Лаос, също участник в коалицията, вече изрази несъгласието си за какъвто и да било писмен ангажимент.

#Гърция #ЕС #ЕЦБ #МВФ #Георгиос Папандреу #Нова демокрация #Европейската комисия #Андонис Самарас #Тройката #Лукас Пападемос #премиер #Евангелос Венизелос #министър #финанси #ПАСОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"