Поспишил изгони Гришо от Шанхай

Поспишил изгони Гришо от Шанхай
Източник: БНР
A A+ A++ A

 

Първата ракета на България Григор Димитров не успя да стигне до двубой със световния номер 1 Новак Джокович, след като загуби от Вашек Поспишил с 5-7, 6-7(2), в мач от втория кръг на Мастърса в Шанхай, предаде БГНЕС.

Вчера българинът се представи отлично срещу 14-ия поставен Ришар Гаске и го победи с 6-4, 6-4, но днес не успя да се представи на същото ниво и допусна първото си поражение от Поспишил в 4-та среща помежду им. В първия сет двамата си размениха по един пробив и вървяха към тайбрек, но Гришо допусна пробив в последния момент и загуби с 5-7.

Във втората част Димитров и Поспишил бяха много стабилни на собствен сервис и не се пробиха, но в тайбрека хасковлията направи няколко грешки и в крайна сметка го загуби на 2 точки.

Двубоят ще се запомни и с два любопитни момента, в които силни удари на тенисистите попаднаха в съдия на линията и момче, което подава топките. След сервиса на Поспишил в тялото му, детето се разплака, а Гришо го успокои, подарявайки му лента за китка.

По този начин канадецът продължава към 3-ия кръг, в който ще срещне Джокович, докато Димитров приключва турнира с 35 хиляди долара от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста. 

#Григор Димитров #Вашек Поспишил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"