Димитър Главчев: С извънредни заседания ще наваксаме изоставането

Димитър Главчев: С извънредни заседания ще наваксаме изоставането
A A+ A++ A

 

Изоставането ще бъде наваксано с извънредни заседания, работата на парламента ще бъде свършена както трябва. Това заяви пред журналисти председателстващият парламента Димитър Главчев, пише БГНЕС.

„Както е предложено решението и гласувано в зала нищо друго не остава за мен, а и за който и да е председател, освен да приеме гласуването. Нищо друго не ни остава, както в други случаи, само да прилагаме Правилника за дейността на Народното събрание. Това няма да забави работата на парламента, ще компенсираме липсата на пленарни заседания”, увери Главчев.

Той уточни, че единственото, което се изключва са пленарните заседания и парламентарният контрол, комисиите работят. „Бъдете сигурни, че ще бъде наваксано изоставането. Вследствие на добрата работа на председателя Цачева законодателната дейност към момента е свършена абсолютно”, заяви Димитър Главчев.

Той изрази съмнение решението да е било предварително съгласувано между парламентарните групи. „Това беше спонтанно и абсолютно неочаквано това, което предложиха от Атака. За мен е изненадваща и такава голяма подкрепа, но колегите в залата може би са решили да се работи нормално, когато няма предизборна обстановка, с което съм принуден да се съглася”, заяви председателстващият парламента.

„Изоставането ще бъде наваксано с извънредни заседания, ако трябва ще има и извънредни заседания, посветени само на парламентарен контрол. Работата на НС ще бъде свършена както трябва. В този период депутатите няма да ползват и служебни автомобили, освен, когато има комисии”, обясни Главчев.

„Има някои хора, които се възползват от положението си на парламентарно представени и поставят в неравностойно положение кандидати в президентската кампания, които не са в НС от една страна. Други, пък се възползват от любезното съдействие на медиите в парламента и използват безплатен медиен пакет, вместо да си платят за предизборна кампания. Заслужава си човек да се замисли и за тези аспекти”, смята още Димитър Главчев. 

#Димитър Главчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"