Почина петкратният световен шампион по бокс Джони Тапиа

Почина петкратният световен шампион по бокс Джони Тапиа
Тапиа спечели петте си световни титли в три различни категории. Сред феновете си славеше като „лошото момче“ на бокса. Снимка: wkyc.com
A A+ A++ A

Петкратният световен шампион по бокс Джони Тапиа бе намерен мъртъв в дома си в американския град Албакърки.

Кариерата на 45-годишния спортист бе съпроводена от зависимост към кокаина и алкохола, депресия и многократно престъпване на закона, предаде bTV, позовавайки се на американски медии.

Според полицията около смъртта на Тапиа няма данни за насилие, но резултатите от аутопсията, които ще са готови до няколко дни, ще потвърдят със сигурност.

Тапиа спечели петте си световни титли в три различни категории. Сред феновете се славеше като „лошото момче“ на бокса.

Колкото повече нарушаваше правилата извън ринга – включително няколко престоя в затвора, толкова повече те го боготворяха, пишат американските медии.

Животът на боксьора бе маркиран от тежки трагедии. На 8 години остава сирак, след като майка му е намушкана 26 пъти с отвертка и оставена да умре.

През 2007 година е хоспитализиран по спешност след свръхдоза кокаин. Няколко дни по-късно съпругът на сестра му и племенникът му загиват в катастрофа на път към болницата, за да го видят.

Тапиа получи пълна забрана да се боксира за три години и половина в началото на 90-те години заради зависимостта си към дрогата.

През 1994 година обаче нокаутира Хенри Мартинес и печели титлата на WBO, след което и още четири отличия в следващите осем години.

#бокс #световен шампион

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"