„Лукойл“ поръчали делото за издаване на държавна тайна срещу Танов

„Лукойл“ поръчали делото за издаване на държавна тайна срещу Танов
Танов не се притеснява за следващото заседание по делото, което ще се проведе на 5 юни, защото е убеден, че не е боравил с класифицирана информация. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов заяви, че воденото срещу него за издаване на държавна тайна дело е било поръчано от „Лукойл“ и от компанията са признали, че е така.

„Лукойл“ потвърдиха съвсем открито, че делото за разгласяване на държавна тайна по непредпазливост е провокирано по тяхна поръчка. Свидетели на това са били присъстващите на срещата представители от Министерството на финансите и юристи от правния отдел на Агенция „Митници“, каза Танов пред БНТ.

Танов каза още, че не се притеснява за следващото заседание по делото, което ще се проведе на 5 юни, защото е убеден, че не е боравил с класифицирана информация.

За трите години, през които Танов е бил директор на агенцията, новоназначените служители са около 400. Те са минали всички изисквания, наложени от европейските стандарти, и според него именно това младо поколение ще промени облика на агенцията.

По думите на Танов уволнените по обвинения в корупция служители за същия период са 47, като той допълни, че освобождаването на такива служители е доста трудно.

Той посочи, че „40-50% от освободените отново се връщат на работа в агенцията, след като спечелят заведените срещу тях дела“.

„Ние не можем да докажем престъпна дейност, защото нямаме такива структури. Ние създадохме отдел „Вътрешна сигурност“, който извършва проверки по всеки един сигнал. Аз съм доволен, че от всеки един сигнал ние все пак извличаме определени поуки и успяваме да координираме в движение и структурно, и координационно нещата“,каза директорът на Агенция „Митници“.

Според него в рамките на мандата на сегашното правителство предстоят промени в агенцията, които се очаква да подобрят работата и сигурността в системата.

Като пример той даде предстоящото въвеждане на нова информационна система, която ще гарантира, че всички акцизни стоки ще минават 100-процентов автоматизиран контрол, който ще гарантира събираемостта на ДДС, и това ще става с минимално участие на човешкия субективен фактор.

#„Лукойл“ #държавна тайна #дело #директор на Агенция „Митници“ #Ваньо Танов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници