Кораб на френските военноморски сили акостира във Варна

Кораб на френските военноморски сили акостира във Варна
Източник: bnt.bg
A A+ A++ A

От 12 до 15 октомври 2016 патрулен кораб „Премие метр Л’Eр, дислоциран понастоящем в източната част на Средиземно море, ще хвърли котва в пристанище Варна. Посещението му в морския град е в рамките на сътрудничеството между френските и български военноморски сили и ще даде възможност за осъществяване на общи задачи, предаде БНТ.

По време на престоя екипажът ще обмени умения и опит с представители на българския военен флот. По този повод „Премие метр Л’Eр“ ще участва в събота, 15 октомври 2016, в поредица от съвместни маневри заедно с българските ВМС. Екипажите ще направят по-специално демонстрация на сложна маневра с лебедка, изискваща добро сътрудничество между участниците.

Екипажът на патрулния кораб „Премие метр Л’Eр“ се състои от 84 моряци, намиращи се под командването на капитан-лейтенант Никола дьо Буве.

Базиран в Брест, „Премие метр Л’Eр“ е среднотонажен военен кораб, плаващ в открито море. Пуснат на вода на 28 юни 1980 и зачислен на активна военна служба на 1 окомври 1981, той има за свой патрон град Керлуан (департамент Финистер), родно място на главния корабен старшина Л’Eр, проявил геройство по време на Втората световна война.

Патрулният кораб участва в постоянните мисии на френските военноморски сили в рамките на морската териториална отбрана и наблюдението на морските подстъпи. Задачите му включват също така борба с подводници в крайбрежни води, както и подготовка на подводничари. Противокорабните му възможности и голямата му способност за самостоятелни действия му позволяват да се интегрира пълноценно в националните или съюзнически военноморски сили.

 

#Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »