Плевнелиев: Българите са в много по-добра ситуация от гърците

Плевнелиев: Българите са в много по-добра ситуация от гърците
Президентът призна, че в България нещата не са перфектни, но въпреки това страната върви по правия път. Снимка: "Новинар"
A A+ A++ A

България е икономически стабилна и българите са в много по-благоприятна ситуация в сравнение с гърците, заяви президентът Росен Плевнелиев.

"Младите българи са в много различна и много по-интересна и много по-положителна ситуация от младите гърци. Причината е, че младите българи нямат планини от дългове и могат да решат своите приоритети и след това да ги финансират," каза Плевнелиев пред CNN в събота.

Президентът призна, че в България нещата не са перфектни, но въпреки това страната върви по правия път.

"Не сме перфектни, безработицата достига 11.5 процента., икономиката отбелязва растеж 0.1 процента. Думата растеж се говори по цялата планета в момента. Много политици говорят за растеж. Но растежът не може да бъде базиран на увеличаващи се планини от дългове за сметка на поколенията. Растежът може да бъде постигнат само със структурни реформи и устойчиви действия," продължи Плевнелиев.

Запитан как се постига балансът, той отговори:

"Балансът значи каквото и да правиш, да харчиш, каквото имаш, а не колкото искаш. За много страни, в момента правилната дума не е растеж, а прогрес. За някои страни, да направят прогрес, значи да стоят на стабилна повърхност и след това да отбелязват растеж по устойчив начин. Това не е случаят с моята страна. Правим структурни реформи, работим здраво. Като министър не бях само министър, а и мениджър по кризисните ситуации. Но успяхме да постигнем много стабилна микроикономическа ситуация в България. И сега можем да говорим за устойчиво развитие," каза още Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Президент на България #CNN #Гърция #икономика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"