Бойци на ИД нападнаха турски лагер в Ирак

Бойци на ИД нападнаха турски лагер в Ирак
Източник: vesti.com
A A+ A++ A

Терористичната групировка "Ислямска държава" е извършила днес нападение срещу лагера Башика в Северен Ирак, в който турски военни обучават кюрдски бойци за борба срещу джихадистите, съобщиха турски медии.

Войниците от лагера Башика незабавно отговорили на нападението на джихадистите, като ги подложили на масивен обстрел. При атаката е било унищожено едно топовно оръдие. С ракета стрингер, изстреляна от базата, бил свален и един дрон на ИДИЛ.

Миналата седмица иракското правителство поиска от Турция да изтегли военните си от Башика и се оплака от действията на Турция пред ООН. Това  предизвика криза между Анкара и Багдат. Но турското правителство отказа. Премиерът Бинали Йълдъръм заяви, че турските военни ще останат в Северен Ирак, докато не бъде премахната заплахата за Турция от страна на "Ислямска държава".

Междувременно терористите на "Ислямска държава" построиха шест отбранителни съоръжения около иракския град Мосул, който се смята за столица на терористичната групировка, за да затруднят придвижването на иракските сили, които планират настъпление срещу града, за да бъде освободен от джихадистите.

#ислямска държава #Башика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"