България осъди убийствата в Хула, Сирия

България осъди убийствата в Хула, Сирия
България остро осъжда убийствата на невинни граждани, извършени от сирийските сили за сигурност в сирийския град Хула, заяви външният министър Николай Младенов в изявление. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България остро осъжда убийствата на невинни граждани, извършени от сирийските сили за сигурност в сирийския град Хула, заяви външният министър Николай Младенов в изявление.

„Потресени сме от информациите за над 90 жертви на сирийската армия, сред които и много деца, при опита на режима да смаже протеста на своите сънародници. По този повод настояваме Франция спешно да свика групата „Приятели на сирийския народ", за което страните се договориха по принцип на последната среща в Истанбул,“ се казва още в изявлението.

„Повече от една година след началото на репресиите не можем да останем безучастни на фона на убийствата и терора. България подкрепя усилията на г-н Кофи Анан, като същевременно сме наясно, че неговата мисия може да има успех само с ясен времеви хоризонт и продължаваща подкрепа от международната общност,“ завърши министърът.

В събота, 26 май, при обстрел силите на сирийския режим убиха над 90 души, сред които 25 деца, в град Хула.

В отговор бунтовническата „Сирийска свободна армия" призова "Приятелите на Сирия" да нанесат въздушни удари по силите на президента Башар Асад.

#Николай Младенов #Младенов #министър на външните работи на България #Хула #Сирия #убийства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"