Шенген и в Евразийския икономически съюз

Шенген и в Евразийския икономически съюз
Схема, подобна на Шенгенското споразумение, да бъде приложена в рамките на Евразийския икономически съюз, предложи президентът на Казакстан Нурсултан Назарбаев. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Схема, подобна на Шенгенското споразумение, да бъде приложена в рамките на Евразийския икономически съюз, предложи президентът на Казакстан Нурсултан Назарбаев.

В рамките на миграционната политика в Евразийския икономически съюз е възможно да бъде използвана схема, подобна на приетата от Европейския съюз Шенгенско споразумение, заяви Назарбаев, цитиран от ИТАР-ТАСС, предаде агенция „Фокус."

„В бъдеще система, подобна на Шенген, може да се приложи, защото ние трябва да обезпечим свободата на движение на работната сила", заяви президентът на Казакстан в интервю за руска телевизия.

„Визовият режим, който съществува в момента, ще отслабне, като за престой от 30 дни няма да има нужда от издаването на виза", добави Назарбаев, отбелязвайки, че мигрантите ще работят свободно, с обезпечени медицински и застрахователни услуги.

#Казакстан #Нурсултан Назарбаев #Шенген #Шенгенско споразумение #Евразийския икономически съюз #Назарбаев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"