В Австралия ще арестуват родители заради пияни младежи

В Австралия ще арестуват родители заради пияни младежи
Повикванията за партита, на които 13-годишни се напиват „под носа" на родители, постъпвали всяка седмица в местните полицейски управления в Нов Южен Уелс. Снимка: The Local
A A+ A++ A

Австралийската полиция скоро ще получи правомощия да попречи на родителите да се правят, че не забелязват пияните младежи, като ще бъде криминализирано организирането на домашни партита, на които младежи под 18 години злоупотребяват с алкохол.

Изготвеният план от правителството на Бари О'Фарел в щата Нов Южен Уелс ще улесни полицията в борбата с „пиянската култура" сред младежта, като възрастните ще бъдат наказвани с до 12 месеца затвор за осигуряването на алкохол на непълнолетен, който не им е родно дете, пише вестник "Сидни морнинг хералд", цитиран от агенция „Фокус".

Полицията и академици приветстваха идеята, заявявайки че трябва да стане ясно, че употребата на алкохол „започва след 18-тата годишнина, не преди това".

Организации за граждански свободи обаче смятат, че родителите не бива да бъдат превръщани в престъпници само заради „глътка шампанско".

По думите на високопоставен представител на австралийската полиция повикванията за партита, на които 13-годишни се напиват „под носа" на родители, се получават ежеседмично в местните управления в Нов Южен Уелс.

#Австралия #полиция #арест #родители #алкохол #партита

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници