Борисов гласува в 7 без 10

Борисов гласува в 7 без 10
„Няма радост, няма еуфория, предстои ни огромна работа, защото отговорността на ГЕРБ оттук нататък ще бъде двойно по-голяма“, каза Бойко Борисов на излизане от избирателната секция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов даде своя глас за президентския и местен вот в 18:50 ч. на 23 октомври, 10 минути преди да приключи официалният изборен ден, който впоследствие беше удължен с един час до 20.00 ч. от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Днес в Брюксел се проведе заседание на Европейския съвет, на което се обсъждаше отложеното членство на България и Румъния в Шенген.

Двете държави трябваше да се присъединят към Шенгенското пространство през март 2011 г., но тяхното присъединяване беше блокирано от ветото на Холандия и Финландия на Съвета на вътрешните министри, който се проведе на 22 септември.

Самолетът на премиера кацна в София в последния момент и той все пак успя да упражни правото си на български гласоподавател.

„Българите гласуват за своето европейско развитие“, каза Борисов на излизане от избирателната секция.

Според премиера отговорността, която пада оттук нататък върху ГЕРБ, ще бъде двойно по-голяма.

„Няма радост, няма еуфория, предстои ни огромна работа”, коментира той.

„Безспорен е фактът, че нашата работа през тези 2 години се оценява високо от българите днес“, добави Борисов. „Това до момента е един безспорен вот за нас“, каза още той.

Бойко Борисов смята, че работата на правителствата и на местната власт трябва да се сравнява и да се оценява по това, което те действително са успели да направят.

Премиерът благодари на всички българи за високата избирателна активност и за това, че изразяват гражданската си позиция.

#президентски избори #местни избори #избори #Бойко Борисов #премиер #министър-председател на България #Брюксел #избирателна секция #ЦИК #Централна избирателна комисия #изборен ден #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »