Японец сготви вечеря от собствените си гениталии заради кауза

Японец сготви вечеря от собствените си гениталии заради кауза
„Произведението на изкуството" било сготвено с гъби и магданоз.
A A+ A++ A

Японски артист сготви и поднесе собствените си гениталии на петима клиенти по време на вечеря в Токио, за да плати за медицински разходи и да обърне публично внимание към сексуалните малцинства в Япония.

Художникът Мао Сугияма, който твърди че е „асексуален", е преминал през медицинска операция за премахване на половите органи през март 2012 г. и е запазил „атрибутите си" дълбоко замразени досега, предаде АФП, цитирана от бТВ.

В специално наета за целта зала в Токио 22-годишният артист поканил петима меценати, всеки от които платил по 20 000 йени (200 евро) за порция от „произведението на изкуството", което било сготвено с гъби и магданоз.

Ястието било сготвено в присъствието на професионален готвач, а клиентите трябвало да подпишат специална декларация, че съзнават че консумират човешка плът.

АФП припомня, че канибализмът в Япония е разрешен при определени условия.

Агенцията допълва, че лично артистът е информирал медиите и полицията, че при „вечерята" не са нарушавани законите за изхвърляне на медицински отпадъци, продажба на органи или здравна хигиена.

„Шедьовърът" на Мао Сугияма целял да привлече вниманието на обществото в Япония към проблемите на сексуалните малцинства – в частност травестите и асексуалните.

#Япония #канибализъм #гениталии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"