СДС: Борисов пак сложи на грамофона плочата на популизма

СДС: Борисов пак сложи на грамофона плочата на популизма
Бойко Борисов я докара до там, че ние от Синята коалиция дълги години ще обясняваме какво е дясно, се посочва още в становището на СДС до медиите.
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов отново е сложил на грамофона плочата на популизма, се казва в изявление на пресцентъра на СДС, разпространено до медиите в четвъртък.

Този извод се налагал от твърденията на министър-председателя от последните дни, че ГЕРБ е машина за избори, въпреки загубите в Кюстендил и Съединение, и представянето на управляващата партия като фабрика за мечти на десните избиратели.

От СДС припомнят, че второто твърдение дошло, след като ГЕРБ изпълнили исканията на своите поддръжници и спрели проектите АЕЦ „Белене", „Бургас-Александруполис" и поддържането на финансова дисциплина и бюджетен дефицит под 2%.

„Десните избиратели имат мечти и те не се ограничават в спирането на икономически неизгодни за България проекти или поддържане на фискална дисциплина. Дясната политика означава икономика на растежа, а не финансов колапс, замразени доходи и пенсии," се казва в становището на СДС.

В него се посочва също, че управлението на ГЕРБ в областта на икономиката е равносилно на тоталитарен режим, като за три години са изчезнали близо 200 хил. фирми, а над 450 хил. души са загубили работните си места.

„Със своята фабрика за мечти-полуфабрикати на истински десни политики, ГЕРБ заблудиха избиратели. Това е една от най-големите лъжи вдясно, която успя да се развие в края на първото десетилетие на 21 век," се казва в съобщението на СДС.

Сините политици смятат, че чрез целия административен апарат управляващите мачкат малкия и средния бизнес, нехаят за безработицата, която пък „налива кадри в битовата престъпност".

„Бойко Борисов я докара до там, че ние от Синята коалиция дълги години ще обясняваме какво е дясно," се посочва още в становището на СДС до медиите.

#СДС #Синя коалиция #ГЕРБ #Бойко Борисов #малък и среден бизнес #доходи #пенсии #финансова дисциплина #Бюджетен дефицит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници