Плевнелиев нищи икономическата криза с италианския премиер Марио Монти

Плевнелиев нищи икономическата криза с италианския премиер Марио Монти
Президентът поднесе венец пред паметника на Иван Вазов в Рим по време на традиционната визита на държавния глава в Рим за 24 май. Снимка: Президентство
A A+ A++ A

Икономическата криза и рецептите за съживяване на европейската икономика ще обсъдят президентът Росен Плевнелиев и премиерът на Италия Марио Монти по време на посещението на българския държавен глава в Рим.

Росен Плевнелиев се срещна и с италиански инвеститори с интереси в България, за да изслуша проблемите им, съобщиха от пресслужбата на президента.

Държавният глава бе домакин и на прием, предложен за българската общност в Рим, на който присъстваха представители културния елит.

В петък Росен Плевнелиев ще посети църквата „Св.Св. Викентий и Анастасий", предоставена за богослужение на Българската православна църква.

Президентът ще открие паметна плоча, поставена в знак на признателност от българския народ за предоставянето на църквата и ще разгледа изложба, посветена на 250-годишнината от написването на „История славянобългарска".

В четвъртък Росен Плевнелиев проведе традиционната среща на българския президент с папа Бенедикт XVI във Ватикана по случай Деня на славянската писменост и култура 24 май.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #Италия #Марио Монти #инвестиции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"