Кралев посети семинар на ММС

Кралев посети семинар на ММС
Източник: infomreja.bg
A A+ A++ A

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети семинар на тема „Теоретични, методически и приложни проблеми на спортната тренировка при елитни спортисти“, който се организира от ММС. Той изслуша лекцията, посветена на спортно-медицинските проблеми в спортната подготовка на проф. Владимир Боянов и разговаря със събралите се национални треньори, предаде БГНЕС.

Семинарът, предназначен да запознае водещите треньори в България с последните тенденции в тренировъчните процеси и контрола на функционалното състояние на елитните спортисти, се проведе между 29 септември и 1 октомври в Спорт Палас, Варна. В семинара взеха участие 96 треньори от 40 олимпийски и неолимпийски спортове.

Лектори бяха професорът от Украинския национален университет за физическо възпитание и спорт и ръководител на научната група по борба и джудо на Украйна Георгий Коробейников, ДН, съветникът на премиера Бойко Борисов – проф. Свилен Нейков, проф. Даниела Дашева, ДН, ръководител на катедра “Теория на спорта” в НСА и проф. Владимир Боянов. Идеята на Министерство на младежта и спорта е подобни семинари да бъдат организирани на всеки 2-3 месеца, за да помогнат за обмяната на опит и повишаване на квалификацията на българските треньори. 

#ММС #Красен Кралев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »