Синдикалист: БДЖ не е във фалит

Синдикалист: БДЖ не е във фалит
„Българските държавни железници не са във фалит," заяви председателят на Синдиката на българските железничари към КНСБ Петър Бунев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Към настоящия момент няма официални данни в полза на твърдението, че БДЖ е изправена пред фалит.

„Българските държавни железници не са във фалит," заяви във Варна председателят на Синдиката на българските железничари към КНСБ Петър Бунев, цитиран от Дарик.

Той посочи, че следващия понеделник или вторник ще поиска проверка от прокуратурата за това дали БДЖ наистина се намира във финансова несъстоятелност.

„В нито един одитен доклад досега не е написано, че БДЖ е във фалит", каза Бунев.

На 24-ти ноември стачка ще има, увери той. Обиколка на синдикатите на жп възели в страната е показала готовността на работещите в бранша да протестират.

„Хората се уверяват, че освен от проблемите в БДЖ, обстановката се нагнетява допълнително и от промените, които предлага финансовият министър Симеон Дянков," посочи Бунев.

„Ако стачката не постигне целите си, тя ще продължи," увери той.

По неговите думи по време на протестните действия ще се стигне до искане на оставката на финансовия министър, както и на ръководството на железниците.

Синдикалистът смята, че мениджмънтът на БДЖ не работи в посока на повишаване на приходите, тъй като тенденциозно не осигурява работа в товарния превоз, от който се печели.

„Целта се знае. Има пуснато писмо до Агенцията по приватизация. Пуснат е конкурс за консултанти, които да направят оценка на „Товарни превози". Чухме в началото, че цената ще бъде 320 - 350 милиона, чуваме впоследствие, че отива към 200, но сигурно няма да бъде и 100 милиона", коментира Бунев.

#БДЖ #КНСБ #Петър Бунев #Бунев #железници #Симеон Дянков #финансовият министър #фалит #доклад #стачка #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »