Делото за укриване на документи срещу Станишев продължава през ноември

Делото за укриване на документи срещу Станишев продължава през ноември
Източник: btvnovinite.bg
A A+ A++ A

 

Делото срещу бившия премиер Сергей Станишев продължава на 7 ноември, предаде БГНЕС.

Станишев е обвинен за това, че в периода 04.11.2005 г. - 27.07.2009 г. в гр. София е загубил седем документа с класифицирана информация. Тъй като той не е осъждан и от деянието не са причинени имуществени вреди, прокуратурата внесе предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание.

Делото, което се гледа при закрити врата започна по същество едва в края на миналата година и по него бяха разпитани свидетели, сред които и настоящият премиер Бойко Борисов, бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, Алексей Петров и др. Защитата поиска да бъдат разпитани всички свидетели от досъдебното производство.

На 19.12.2013 г. Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на Сергей Станишев. Делото на няколко пъти не успява да тръгне, тъй като на Станишев или адвокатите му не успяваха да получат препис от постановлението на прокуратурата.

През септември тази година СГС прекрати съдебното производство и върна на прокуратурата делото. На 21 октомври Софийски апелативен съд е уважил протеста на Софийска градска прокуратура и е отменил определението на Софийски градски съд. На 9 ноември в изпълнение на указанията на съда адвокатът на Станишев Васил Василев получи такъв препис, но делото не тръгна, тъй като не е спазен законовия 7-дневен срок, в който той трябва да бъде връчен преди датата на заседанието. 

#Сергей Станишев #ДАНС #СГП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"