ПРОЕКТ: ЗЕМЕДЕЛСКИ СВЯТ

A A+ A++ A

Осъществява се с финансовата подкрепа на Генерална дирекция Селско стопанство и развитие на селските райони, № на договор АГРИ2011-0123

Общата Земеделска политика е за всички нас!

Стартира изпълнението на проект Земеделски свят, с продължителност 14 месеца – до 30.04.2012 г.

Проектът Земеделски свят е съвкупност от информационни дейности, които отговарят на потребностите на съвременния гражданин на ЕС от по-добро разбиране за принципите на Общата селскостопанска политика, мерките и конкретните политики, както и техният ефект върху всички сфери от нашия живот.

Проектът Земеделски свят предвижда различни събития, за постигането на своите цели, защото ние – от екипа на Дарик вярваме, че бидейки по-информирани – Вие, нашите слушатели ще бъдете още по-активни, още по-взискателни и внимателни към ролята на институциите на национално и европейско ниво, отговорни за прилагането и развитието на Общата селскостопанска политика.

По-конкретно дейностите в проекта, адресират следните аспекти от Общата селскостопанска политика и ще провокират:

  • Разяснение и Дебатиране, особено с обикновените граждани и младите хора в селските райони и популяризиране на ролята и ползите от силна, устойчива и балансирана политика в областта на селското стопанство, дефинирана и провеждана на ниво целия ЕС. ОСП, която поддържа капацитета на страните членки да осигуряват сигурност на хранителните продукти, подпомага обработката на земеделските площи, промотира социално икономическото развитие на селските райони, подпомага съхраняването и опазването на селските райони, нашето поземлено богатство, природата и биоразнообразието, подпомага ЕС да посрещне предизвикателствата свързани с климатичните промени.
  • Преглед и Дебатиране на новостите в Общата селскостопанска политика – заедно с представителите на институциите на национално и европейско ниво, отговорни за нейното изработване и прилагане, директните плащания и ползите от тях за стабилизиране на доходите на земеделските производители, условията, при които се получават директни палщания, механизмите за определяне на изкупните цени и пазарните цени на земеделската продукция и цялостното значение на политиката за устойчивото развитие на селските райони.
  • Дебати върху политиката на ЕС по отношение на качеството на земеделските продукти.

ОСНОВНИ ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА:

  • Да проследи дейностите на комисиите и дирекциите в Европейската Комисия и Европейския Парламент в областта на общата селскостопанска политика.
  • Да проследи новостите, дейностите и взаимодействието на институциите отговорни  за прилагането на общата селскостопанска политика на национално ниво в страните членки на ЕС и в общността
  • Да предостави актуална информация и даде глас на модерните европейски фермери и кметовете в селските общини, за да може гражданите да осъзнаят по-добре спецификите на общата селскостопанска политика и нейните различни аспекти

Основни дейности, предвидени в проекта:

Предаването Агросвят – 52 радиопредавания, на живо всяка неделя от 10.00-10.40 ч., предаването ще се излъчва в национален ефир, като се очаква да достигне повече от 100 000 икономически активни лица на възраст от 17- 60 години. Всяко предаване ще се изготвя с помощта на квалифицирани консултанти – експерти и специалисти в нормативната уредба в областта на селскостопанската политика, за да може да се представят различните аспекти на политиката, най-интересните събития и да се предостави в ефир коректна и интересна информация за ролята на институциите в прилагането на ОСП. Предаването Агросвят се излъчва на живо всяка неделя от 10.00-10.40 ч на територията на цялата страна. Бъдете наши гости – на живо в ефир, като зададете своите въпроси на тел.:02/9849847. Повече акценти, най-интересното от предаването, темите и гостите, които предстои да поканим може да  следите и он-лайн в секцията на проекта в интернет сайта на Дарик радио  http://darikradio.bg/, където също така може да споделите своите коментари по рубриките на предаването и темите, които се обсъждат, да дадете своето предложение за гостите на предаването Агросвят.

Тук може да изтеглите информационните материали за реализацията на проекта (*натиснете върху всяка от снимките, за да я видите по-голяма):



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »