The Telegraph уличи в корупция селексционера на Англия

The Telegraph уличи в корупция селексционера на Англия
Източник: gong.bg
A A+ A++ A

 

Футболната асоциация на Англия започва разследване на случая със селекционера на националния отбор Сам Алърдайс, който бе уличен в корупция от британски вестник, съобщи Sky Sports, цитирана от БГНЕС.

Журналисти от The Telegraph са провели преговори с 61-годишния треньор, представяйки се за служители на азиатска компания. Алърдайс е поискал 400 000 паунда, за да бъде техен посредник и да ги въведе на трансферния пазар на Острова, заобикаляйки правилата.

ФА незабавно се е свързала с редакцията на The Telegraph и е изискала всички материали по случая. Журналистите са провели две срещи с Алърдайс с обща продължителност четири часа и той се е съгласил да използва влиянието си и да пътува в Сингапур и Хонконг като техен представител. Също така им е разказал за схемата, по която могат да бъдат заобиколени правилата на ФА, забраняващи на трети страни да владеят правата на играчите.

В хода на разговорите Алърдайс също така е критикувал работата на бившия селекционер на "трите лъва" Рой Ходжсън и е нарекъл "глупаво" решението на Асоциацията за реновиране на стадион "Уембли". Материалът за Алърдайс е част от десетмесечно разследване на The Telegraph за корупционни схеми в британския футбол. 

#Англия #Сам Алърдайс #The Telegraph

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »