Борис Джонсън на посещение на сирийските бежанци в Турция

Борис Джонсън на посещение на сирийските бежанци в Турция
Източник: novinite.bg
A A+ A++ A

 

Британският министър на външните работи Борис Джонсън ще се срещне със сирийски бежанци, настанени в лагери в южната турска провинция Газиантеп като част от двудневното си посещение в Турция, съобщи в. „Хюриет“, предаде БГНЕС.

Министърът ще инспектира лагери в провинцията, която е убежище на най-големия брой сирийски бежанци в страната.

Борис Джонсън пристигна вчера в Турция, за да изрази съпричастност към властите след проваления през юли опит за преврат. Това е и първото официално посещение на членове на новия британски кабинет в Турция.

По време на визитата си Джонсън ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган. Срещата идва въпреки факта, че по-рано през годината министърът спечели конкурс за сатирично стихотворение за Ердоган. Надпреварата, в която и Джонсън се включи, беше организирана в отговор на турското негодувание срещу германски комик, осмял турския държавен глава в свое предаване.

По време на посещението си дипломат номер едно на Великобритания ще проведе срещи и с премиера Бинали Йълдъръм, както и със своя турски колега Мевлют Чавушоглу и с министъра по европейските въпроси Йомер Челик.

Говорител на Джонсън потвърди пред АФП, че той ще посети и турския парламент.

Министърът е популярен в Турция заради своя прадядо от турски произход – Али Кемал, който е известен политик и журналист от 20 в. 

#Борис Джонсън #Реджеп Ердоган #Бинали Йълдъръм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »