Путин: 24 май сближава братските народи

Путин: 24 май сближава братските народи
Този празник е свидетелство за духовното родство и близост на националните традиции на славяните, подчерта Владимир Путин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

24 май позволява на славянските нации да научат повече за своята история и култура и да опознаят братските народи, заяви президентът на Русия Владимир Путин по случай Деня на славянската писмености и култура.

„Този празник е свидетелство за духовното родство и близост на националните традиции на славяните. Над 20 години той широко се отбелязва в Русия и в чужбина, помага на гражданите повече да научат за своята история и култура, и естествено да опознаят живота на братските народи," се казва в приветствието, разпространено от пресслужбата на Кремъл и цитирано от БГНЕС.

Владимир Путин отбеляза важната роля на Руската православна църква в организирането и провеждането на тържествата.

„Заедно с държавата тя прави много за уважителното отношение към родния език и култура, укрепва фундаменталните нравствени ценности и единството на православието. В съвременния свят усилията на Църквата са важен фактор за разширяването на междурелигиозния диалог и развитието на междудържавните отношения," подчерта руският президент.

#Владимир Путин #президент на Русия #24 май

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"