Коалицията на АБВ се регистрира за участие в референдума

Коалицията на АБВ се регистрира за участие в референдума
Източник: www.abv-alternativa.bg
A A+ A++ A

Да се гласува с "да" и на трите въпроса в предстоящото допитване призова Мариана Тодорова, заместник-председател на парламентарната група на АБВ, предаде БНР. 

"Защото вярваме, че чрез повече граждански инициативи обществото наистина ще бъде независимо. Референдумът, който ни е предложен, е позитивна провокация към политическата класа, защото касае и промяна на политическия модел", коментира още тя.

Румен Петков от АБВ заяви, че останалите парламентарни сили нямат интерес от реален дебат по референдума. "Фактът, че сме единственият парламентарен формат, който се регистрира към този момент за референдума, буди безпокойство. Това показва, че останалите парламентарни сили, в това число ГЕРБ, в това число БСП, нямат интерес от реален дебат по референдума и по въпросите, които са поставени в него и гражданите трябва да си дадат сметка, че тези политически сили не желаят да чуят техния глас, не желаят да дадат смисъл на една мащабна подписка, която даде да се разбере, че в обществото има определени очаквания и определени натрупвания", допълни той.

#Мариана Тодорова #Румен Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"