Добрев: Мините в Перник не са причина за по-големи щети

Добрев: Мините в Перник не са причина за по-големи щети
Министър Добрев обясни, че в продължение на два дни минни специалисти от МИЕТ са направили проверка на състоянието на сградите във всички квартали на Перник. Снимка: МИЕТ
A A+ A++ A

Не се наблюдават различия в разрушенията на сгради в квартали, където са добивани въглища, и там, където няма минни галерии, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в Перник, съобщиха от МИЕТ.

На срещата с медиите присъстваха областният управител на Перник Иво Петров, депутатите на ГЕРБ от Перник Ирена Соколова и Владимир Димитров.

Министър Добрев обясни, че в продължение на два дни минни специалисти от МИЕТ са направили проверка на състоянието на сградите във всички квартали на Перник.

Експертите са констатирали, че по-големи разрушения по сградите са налице в райони, където не е извършвана минна дейност.

„Ще продължим да влагаме усилия в проучването и анализа на състоянието на подземната инфраструктура и да предприемаме мерки. Само тази година чрез МИЕТ с постановление на МС ще бъдат финансирани дейности за повече от 1.3 милиона лева”, каза още министър Добрев.

Той поясни, че средствата ще бъдат използвани за поставяне на нови репери на базата на проект от 2010 г. за проучване и пространствено съвместяване.

Дейностите по поставянето на реперите вече са започнали, а съвсем скоро ще бъде направен и първият сондаж. По този начин ще се направи оценка на състоянието на галериите, допълни министър Добрев.

По думите му този проект ще покаже какви допълнителни дейности са необходими, за да бъдат предотвратени евентуални рискове.

#Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #мини #Перник #МИЕТ #ГЕРБ #Ирена Соколова #МС #минни галерии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници