Европа да спре участието на Софи на Евровизия, призовават националисти

Европа да спре участието на Софи на Евровизия, призовават националисти
Българи, определящи се като националисти, поведоха скандална кампания в европейски сайтове за бойкот на българското участие на песенния конкурс Евровизия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българи, определящи се като националисти, поведоха скандална кампания в европейски сайтове за бойкот на българското участие на песенния конкурс Евровизия.

„По време на европейския музикален конкурс Евровизия, който започва на 22 май, България ще бъде представена от циганката Софка Маринова. За тези от нас, които са горди с българската си идентичност, това е още една подигравка с нашата страна. Поради това повеждаме кампания, за да покажем открито, че не сме съгласни нашата страна да бъде представена от циганка при положение, че има толкова талантливи музиканти в нашата родина!", пишат националистите в призива си за бойкот на българското участие, цитирани от БГНЕС.

От публикуваната в редица европейски сайтове информация става ясно, че на среща на движението Европейско действие в Германия на 5 и 6 май т. г. българският представител Боян Расате заявил, че процесът на „циганификация" достигнал внушителни размери и че в бъдеще това ще постави в опасност българската национална сигурност. Расате бил убеден, че въпросът за ромите не е само български, но и европейски проблем.

Освен това високият процент на престъпления (убийства, изнасилвания, кражби) сред общността на това етническо малцинство, но също и неплащането на данъци, на сметките за електричество, вода, отопление и други, както и високият процент на ражданията водят днес в България до изместване на самата българска културна идентичност, заявил още той.

„Вече е явен фактът, че източният цигански културен модел беше наложен на нашата родина, въпреки хилядите години на традиционна българска култура. Само след няколко дни България ще бъде представена на музикалния конкурс Евровизия от циганка. Участието на тази изпълнителка като българска представителка стана възможно чрез гласуването с есемеси на стотици хиляди цигани", смята националистът.

Според Боян Расате за България това не е само музикален проблем, а също така политически проблем, защото днес хиляди цигани гласували с есемеси, но утре милиони от тях щели да гласуват за представителство на общността.

Той призовава Европа да се мобилизира, за да бойкотира българското музикално участие на Евровизия.

„2 милиона цигани изпратиха тяхната представителка в Баку. Призовавам 400-те милиона европейци да я върнат преди да е станало прекалено късно за Европа", зове още Расате.

#България #Европа #Евровизия #Софи Маринова #националисти #Боян Расате #Германия #Баку

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници