Раздават части от роженския трибагреник за Деня на независимостта в Южния парк

Раздават части от роженския трибагреник за Деня на независимостта в Южния парк
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Хиляди знамена, част от големия роженски трибагреник, ще бъдат раздадени безплатно в утрешния ден за Деня на независимостта в Южния парк. Инициативата ще постави началото на Дните на българския фолклор в София, каза Симеон Караколев, председател на фондация "Наследство в бъдещето", предаде БГНЕС.

"Събитието ще се проведе на Голямата поляна в Южния парк от 8.30 часа на 22 септември до 20 часа на 25 септември. Гайдари, кукери и тъпанджии ще дадат еуфорично начало на събитието", коментира още той.

По думите на психолога Панайот Рандев 22 септември, освен национален празник, е и ден на характера, който е скелетът на личността. 

"Няма как да имаме личност без характер. В новия образователен закон думата характер отсъства. Явно ние ще изграждаме хора без характер, щом думата липсва там", допълни той.

Според Рандев човешката психика не е склад за знания, но това не е начинът за изграждане на личност.

"Следващата седмица стартираме една голяма програма, която се нарича "Вдъхновяващо, социално, емоционално и позитивно образование" (ВСЕПО). Тя има 36 модула в три раздела – емоционална компетентност, социални умения и развитие на характер", коментира Рандев.

#Панайот Рандев #Деня на независимостта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"