Лукарски обсъди с Шейх Алмуалла възможностите пред търговските ни взаимоотношения

Лукарски обсъди с Шейх Алмуалла възможностите пред търговските ни взаимоотношения
Източник: clubz.bg
A A+ A++ A

 

Министърът на икономиката Божидар Лукарски обсъди възможностите за разширяване на икономическото сътрудничество и търговията между България и Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) с посланика на Емирствата Шейх Ахмед Али Хамад Алмуалла, предаде БГНЕС.

Двамата очертаха темите за разговори при предстоящото на 11-13 октомври т. г. официално посещение в България на министъра на икономиката на ОАЕ, Султан бин Сайед Ал Мансури начело на бизнес делегация, съобщиха от Министерството на икономиката.

Министър Лукарски заяви интереса на България към съдействие на правителството на ОАЕ за внос на селскостопанска продукция от България и по-специално млечни изделия и закваски от държавната „Ел Би Булгарикум“, агнешко и пилешко месо, царевица, минерална вода и други стоки. Също така страната ни разполага с възможности за износ за ОАЕ на козметични продукти, лекарства и медицински пособия, тютюневи изделия.

„В областта на инфраструктурата бихме могли да доставяме строителни материали, както и да участваме в проекти за изграждането на жилищни и инфраструктурни обекти и ВиК, включително и технологии за обезсоляване на морска вода“, посочи министър Лукарски. Той заяви, че от значение за страната ни са и възможностите за привличане на инвестиции от ОАЕ.

От своя страна Шейх Ахмед Али Хамад Алмуалла подчерта, че за ОАЕ е от голяма важност осигуряването на сигурността на хранителните доставки и затова нашата селскостопанска продукция представлява интерес за страната. Също така той посочи, че ОАЕ предлага възможности за реализиране на много строителни работи във връзка с предстоящото ЕКСПО 2020 в Дубай. 

 

#Божидар Лукарски #ОАЕ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »