ФСС спря опитите на двама руснаци да продават фалшиви данни на ЦРУ

ФСС спря опитите на двама руснаци да продават фалшиви данни на ЦРУ
Източник: rusofili.bg
A A+ A++ A

 

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) предупреди двама жители на гр. Борзя, Забайкайлския край, да прекратят опитите си за продажба на американското ЦРУ на несъществуваща секретна информация, предаде БГНЕС.

От преслужбата на местното управление на ФСС казали на агенция „Интерфакс“, че през 2015 г. жител на гр. Борзя изпратил на ЦРУ писмо с предложение да продава на американските шпиони секретна информация за руските въоръжени сили. По информация на ФСС от ЦРУ изглежда са проявили интерес, тъй като отговорили на посланието и поставили въпросите, на които биха желали да получат отговор.

При това развитие на нещата предложилия „помощта си“ на американските шпиони потърсил помощ от свой приятел, служещ в армията. Само че и човекът под пагон нямал достъп до секретна информация, поради което двамата се захванали да измислят и изпращат в Ленгли измислени информации за военни ешелони, насочващи се към Украйна, за ракети, насочени към САЩ и други.

Кореспонденцията на двамата местни мъже била засечена от ФСС.

Тъй като двамата не са издали на американската страна никакви руски тайни, те няма да бъдат подлагани на съдебно дело. Те обаче били предупредени да не допускат действия, които създаватусловия за извършвнане на престъпление.

#ФСС #ЦРУ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"